Skip to main content
benkeplate

Benkeplate til kjøkken og bad

En benkeplate er, sammen med kjøkkenet, en langtidsinvestering. Du skal se på den og bruke den hver dag i mange år fremover. Da er det fint med en partner som Bærum Kjøkkensenter som kan hjelpe deg å ta det riktige valget for deg og dine behov.

Våre leverandører tilbyr et utrolig stort utvalg av benkeplater, enten du ønsker lunt og varmt heltre, rene og sømløse linjer i Corian eller solid naturstein.

benkeplate heltre

Benkeplate i heltre

Vi leverer benkeplater i førsteklasses treverk fra Corinor og Spekva. Treverk skaper en lun stemning på kjøkkenet og er et naturlig valg for mange. Det er ekte vare og godt å ta på.

Heltre er et levende og naturlig materiale. Det er også derfor det trenger litt ekstra kjærlighet. Tre bør oljes jevnlig, helst to ganger i året. Benkeplaten i tre vil også gå gjennom en fargemodningsprosess som kan ta alt fra 6 måneder til flere år, avhengig av påvirkningen fra sollys, daglig bruk og vedlikehold. Mange tresorter vil være mer spraglete i begynnelsen og få en mer ensartet farge, mens lyse tresorter kan mørkne litt.

Varme gryter og oppvask som ligger rett på benken vil lage merker, så dette er noe du må passe på. Men, får du riper og skrammer i benkeplaten kan du enkelt slipe bort og behandle platen med olje, så blir den god som ny.

Vi kan levere i 16 forskjellige tresorter: eik, valnøtt, bambus, kirsebær, lønn, bjørk, furu, ask, pinus radiata, bøk, bavarian, basilica, alm, mahogny, wenge og iroko og i 40 forskjellige fargenyanser. Du kan få i tykkelsene 30 mm eller 40 mm.

Spekva leverer også flotte møbler, bord og stoler til kjøkkenet. Spekva innehar en global FSC-sertifisering og gjenplanter hugget skog og motarbeider ulovlig handel med tømmer.

Fra ca 2.500,- per m. Ferdig montert med tilpasninger ca 3.000,- og oppover per m.

Levende materiale

Trenger jevnlig vedlikehold

Velg mellom 16 tresorter

Prisklasse medium

benkeplate steinplate

Benkeplate i stein

Naturstein passer perfekt som benkeplate med sine fantastiske egenskaper. Den krever ingen vedlikehold, og tåler høye temperaturer og er svært slitesterk. Steinplater har høy ripebestandighet, men er igjen litt hardere i bruk.

Steinplatens glatte og kalde overflate er svært praktisk for deg som liker å bake. Samtidig er den hard, og du må derfor være litt forsiktig når du skal sette fra deg glass eller andre knuselige ting. Steinplater av naturstein som marmor og granitt er skåret direkte ut av fjell, og hver plate har derfor sitt helt unike uttrykk.

Vår leverandør av steinplater er Scan Granitt, som lagerfører naturstein fra hele verden i over 800 ulike farger og overflater. Benkeplatene har 25 års garanti.

Fra ca 3.500,- per m. Ferdig montert med tilpasninger ca 6.000,- og oppover per m.

Tåler høye temperaturer

Trenger ingen vedlikehold

Velg mellom 800 farger og overflater

Prisklasse medium

benkeplate kompositt silestone

Benkeplate i kompositt (Silestone)

Silestone benkeplate lages av 90-93 % naturlig kvarts, som blandes med bindemiddel og farge. Benkeplatene kommer derfor i svært mange forskjellige farger og uttrykk. Her kan du finne en som matcher ditt kjøkken perfekt.

Overflaten blir helt tett og svært slitesterk. Kompositt er veldig godt egnet til kjøkken og bad, da det er helt vedlikeholdsfritt.

Det har et rikt spekter av farger og den glatte overflaten er lett å rengjøre. Komposittplater er robuste, men tåler ikke svært høye temperaturer rett på platen.

Vi leverer Silestone benkeplater i kvartskompositt fra vår leverandør Scan Granitt.

Silestone kvartskompositt fåes i 12 mm, 20 mm og 30 mm tykkelse. 25 års garanti gis kun til 20 og 30 mm tykkelse, og vi anbefaler å bruke 12 mm tykkelse til f.eks. veggplater.

Fra ca 3.500,- per m. Ferdig montert med tilpasninger ca 6.000,- og oppover per m.

Svært slitesterk

Trenger ingen vedlikehold

Velg mellom 53 uttrykk

Prisklasse medium

benkeplate keramisk dekton

Keramisk benkeplate (Dekton)

En keramisk platetopp er et førstevalg for deg som trenger en benkeplate som tåler alt. Keramisk benkeplate består av 100 % naturlig materiale. Vi leverer Dekton benkeplater fra Scan Granitt.

Dekton er laget ved å blande mineraler sammen under høye temperaturer og presse de sammen under et ekstremt høyt trykk. Dette etterligner prosessen som naturstein går gjennom over tusenvis av år. Keramiske benkeplater er faktisk hardere enn granitt.

Denne teknologien gir et materiale som passer veldig godt for benkeplater. Dekton er ekstremt slitesterk, og tåler høye temperaturer og slag, samt alle typer søl og matvarer (f.eks. Oljer, rødvin og syrer). Perfekt for en familie med mange små kokker.

Dekton benkeplater leveres i to overflater: matt, forsiktig børstet, og høyglans polert overflate.

Dekton fås i 8mm, 12mm og 20mm tykkelse. Benkeplater leveres i utgangspunktet i 20mm tykkelse. 8mm og 12mm tykkelse brukes som gulv- og veggplater.

Materialet er svært motstandsdyktig mot UV-lys og passer derfor også godt til utekjøkken.

Fra ca 6.300,- per m. Ferdig montert med tilpasninger ca 9.000,- og oppover per m.

Ekstremt slitesterk

Trenger ingen vedlikehold

Velg mellom 44 uttrykk

Prisklasse høy

benkeplate corian

Benkeplate i Corian®

Corian® er et komposittmateriale med to tredjedeler naturlige mineraler og en tredjedel akryl. Materialet er kjent for at det kan formes i valgfritt design uten synlige skjøter og har en porefri overflate, noe som gjør den smussavvisende. Corian® er svært hygienisk og antibakteriell på grunn av dette.

Materialet ekstremt fleksibelt og solid, og blir derfor ikke bare brukt som benkeplate på kjøkken og bad, men også som vask og benkeplate i butikker, banker, restauranter, laboratorier og legekontor.

Corian® er et av de mest populære typene benkeplate, nettopp på grunn av sine egenskaper. Den er tilnærmet vedlikeholdsfri, enkel å rengjøre, fri for skjøter og sprekker som vann og bakterier kan trekke ned i, og ikke minst solid.

Du kan få Corian® i over 100 farger, så her har du mange muligheter. Du kan velge ensfarget, eller eksperimentere med spennende harmonier av farger eller design. 

Fra ca 5.000,- per m. Ferdig montert med tilpasninger ca 6.500,- og oppover per m.

Svært fleksibelt materiale

Trenger lite vedlikehold

Over 100 farger

Prisklasse høy

Benkeplate i laminat

Dersom vedlikehold og blytunge benkeplater ikke er helt din greie, samt at du helst vil holde kjøkkenbudsjettet, bør du vurdere laminat.

Du kan få laminat benkeplater i utallige farger og mønstre, og du kan også finne noe som ligner på både tre eller stein uten at det ser falskt ut. Svært mange velger å gå for laminat når de ser hvilke muligheter de har.

Våre laminat benkeplater fra Horn er sterke og hygieniske. Overflaten på laminat er enkel å vaske og vedlikeholde.

Overflaten er slitesterk, men husk alltid gryteunderlag og skjærefjøl og varme og riper kan skade overflaten. Laminat er et rimelig og funksjonelt alternativ for de fleste familier.

Allsidig og slitesterk

Trenger lite vedlikehold

Utallige valg i design

Prisklasse lav

Kom innom vårt showroom

Som du sikkert skjønner, har du svært mye å velge i når det kommer til benkeplate. Vi hjelper deg gjerne med å ta valget. Kom innom vårt showroom i Grini Næringspark 2 hvor vi har et stort utvalg prøver av benkeplater, og kan hjelpe deg å matche ditt drømmekjøkken med en benkeplate som er perfekt for deg og ditt behov.

Realiser dine planer

Bestill tegnetime eller hjemmebesøk

Bestill kjøkken tegnetime
Bestill kjøkken hjemmebesøk