Skip to main content

Tidløse kjøkkentrender

Vi er glade i kvalitet, godt håndverk og skreddersydde løsninger. Men det er ikke å stikke under en stol at vi også setter pris på vakkert design og lekre kjøkken. La oss ta en titt på inspirerende, tidløse kjøkkentrender som vil vare i mange år fremover.

Trender kan komme og gå, men når det kommer til kjøkken så vil du helst unngå å føle at det er utdatert etter et par år. Valgene du gjør når det kommer til materiale, farge og uttrykk har utrolig mye å si for kjøkkenet. 

Velger du et tidløst kjøkken kan du heller følge kortvarige trender med pyntegjenstander, vaser, puter og blomster. Det viktigste er å velge noe du og din familie liker, slik at du ikke blir lei.

Farger

Naturfarger som brun, beige, grønn, grå og dempet sort ser vi veldig mye av nå. Vi trekkes mot naturlige materialer og farger, og vegger og interiør i norske hjem har over lang tid gått fra hvitt til mørkt. Heltre eller finerte fronter med oljer overflate skaper en organisk og god atmosfære.

Trefarger og sort kan også både kombineres med hverandre, eller med din yndlingsfarge. Vi ser mange som kombinerer for eksempel eksponert heltre sammen med en lun grønnfarge, eller en dyp blå. Dette er behagelige kombinasjoner for øyet, og skaper gode omgivelser.

Når det er sagt er klassiske, hvite kjøkken også utrolig populært, og vil mest sannsynlig også fortsatt være det i lang, lang tid.

For benkeplater er det stein og keramittplater med marmormønster som virkelig er i vinden. Stein og keramikk har svært god holdbarhet og tåler mye. Den er også god å bake på. En slik plate er en større investering - men vi kan hjelpe deg å finne fargen og mønsteret du ikke vil gå lei av.

Løsninger

Kjøkkenet har gått fra å være et separat rom til å bli en del av den sosiale sonen. Det får rett og slett flere bruksområder enn bare matlaging. Det gir oss nye trender når det kommer til løsninger på kjøkkenet.

Når kjøkkenet blir en del av stuen blir det viktigere med organisering og system. Vi ønsker rene linjer, mer luft og mindre rot. Desto viktigere med gode oppbevaringsmuligheter og smarte løsninger.

Høyskap

Høyskap er en effektiv måte å utnytte plassen best mulig til oppbevaring og samtidig beholde et ryddig uttrykk. Ovn, kaffemaskin og mikrobølgeovn blir ofte plassert i høyskap for en bedre brukeropplevelse. 

Skuffer

En trend som ikke kommer til å forsvinne med det første er valg av skuffer; i både underskap og høyskap. Skuffer gir et bedre overblikk på innholdet enn skap. Vi har et stor utvalg av tilbehør til skuffer for inndeling til bestikk, til kildesortering og til generell oppbevaring. Smarte skuffer forenkler hverdagen.

Øy og halvøy

For å skape en sosial sone på kjøkkenet velger vi ofte å lage en øy eller en halvøy med overheng. Dermed kan du sette barstoler inntil og invitere flere med når du skal lage mat, eller bruke det til andre formål. Her kan barna sitte og gjøre lekser, du kan ta en rask frokost, eller besøket kan ta seg et glass vin mens du gjør siste forberedelser til middagsselskapet.

Færre overskap

En trend som er svært populær. Færre overskap gir som regel en renere look, og det kan gi inntrykk av mer luft og rom. Mange har ikke stort nok kjøkken til å kunne droppe overskap helt, men kanskje én av veggene er fri for overskap. I dag leker vi oss i større grad med mulighetene over benkeplaten. Om det er åpne skap, færre skap, ingen skap eller en god miks. 

Hvitevarer

I takt med hvordan kjøkkenet forandrer seg, forandrer også hvitevarene seg. I dag selger vi nesten utelukkende integrerte hvitevarer til kjøkken. Det står i stil med ønsket om renere linjer og mindre visuelt “rot”. 

Mens kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin kan skjules helt bak kjøkkenfronter, kan du få stekeovn i samme farge som kjøkkenet ditt. Mange hvitevareprodusenter har i dag flere farger å velge mellom, noe som gir gode muligheter for estetikeren. Miele har blant annet farger i hvitt, sort og gafittgrå, mens hos AEG finner du matt sorte nyheter som vil passe sømløst inn i kjøkkenet.

Kjøleskap i skuffer, integrert kaffemaskin og koketopp med nedfelt vifte er bare noen av innovasjonene som turer inn i norske hjem. Vi vil ha smarte, fine og skjulte løsninger. 

Planlegg drømmekjøkkenet

Det viktigste du må tenke på når du skal oppgradere kjøkkenet er at du selv skal være fornøyd i mange år fremover. Å følge trendene er ikke nødvendigvis for alle, men det setter helt klart driller i hodet på en når man gjør research. 

Vi anbefaler å snakke med en dyktig kjøkkenkonsulent som kan veilede deg i denne prosessen. Vi kan stille de riktige spørsmålene og bidra med våre erfaringer slik at du ender opp med drømmekjøkkenet.

Realiser dine planer

Bestill tegnetime eller hjemmebesøk

Bestill kjøkken tegnetime
Bestill kjøkken hjemmebesøk