Skip to main content

Veien til nytt kjøkken - her er hva du må huske på

Å pusse opp kjøkkenet kan være en større prosess enn mange ser for seg, og da er det viktig å være godt forberedt. Vi skal ta for oss viktige punkter du må huske på når du skal ha nytt kjøkken.

 1. Forberedelser

Tenk ut hva du trenger i et kjøkken

Et kjøkken i dag er mer multifunksjonelt enn det var før. Vi bruker kjøkkenet som oppholdsrom, kontorplass og leksestasjon for ungene.

Før du starter, er det derfor viktig å tenke godt gjennom hva du trenger i et nytt kjøkken. Skal du ha åpen løsning mot stua, baker du mye og trenger ekstra benkeplass, eller ønsker du kjøkkenøy som kan samle familien mens matlagingen pågår?

Finansiering

Finn ut av hva du har av budsjett til et nytt kjøkken. Dette vil sette premissene for valgene fremover, og vil gjøre det enklere å ta de riktige valgene når det kommer til funksjoner og materiale.

Kontakt en kjøkkenleverandør

Når du har det klart hva du trenger av funksjoner og budsjett, bør du kontakte en kjøkkenleverandør som kan tegne opp kjøkkenet for deg. Mål opp kjøkkenet ditt så nøyaktig som mulig før du drar til leverandøren.

En leverandør som Bærum Kjøkkensenter vil bistå deg med best mulig planlegging av ditt nye kjøkken. Vi kan levere kjøkken på spesialmål, med valgfrie dybder og høyder. Før vi tegner opp kjøkkeninnredningen passer vi på å stille de riktige spørsmålene slik at du får et kjøkken som passer dine behov. Vi kommer hjem til deg og kontrollmåler før vi starter produksjon.

Når kjøkkenet er tegnet ferdig og du er fornøyd, sendes tegningen til produksjon. Siden alle våre kjøkken lages på nøyaktig mål trenger vi en produksjonstid på 3-6 uker avhengig av materiell og behandling kjøkkenfrontene skal ha.

2. Riving og klargjøring

Det neste punktet i veien til et nytt kjøkken handler om å klargjøre for det nye kjøkkenet som skal komme. Det skal rives, sparkles og fikses. Mange håndverkere er involvert. Denne prosessen ønsker vi å gjøre lettere for våre kunder - vi kan nemlig ta på oss å styre hele jobben med elektriker, rørlegger, snekker, maler og montør. Da forholder du deg kun til én konsulent hos oss i Bærum Kjøkkensenter.

Her er stegene vi må gjennom i denne fasen:

Riving

Mens kjøkkenet er i produksjon bør du gjøre klart alt for montering. Det vil si at du må rive det gamle kjøkkenet og kvitte deg med det. Skal du ha nye hvitevarer eller skal de gamle stå?

Rørlegger

Deretter må du kontakte rørlegger og elektriker for å sjekke at rør og elektrisk anlegg er oppdatert og takler nye hvitevarer.

Skal du flytte på vask og oppvaskmaskin bør du involvere rørlegger tidlig i prosessen. Håndverkerne vi samarbeider med vil gi deg all dokumentasjon, og et nytt kjøkken bør i dag alltid ha montert Waterguard som forhindrer oversvømmelser.

Elektriker

Du har gjerne flere elektriske apparater på kjøkkenet i dag, noe som gir behov for flere stikkontakter og mer strøm.

Involver elektriker tidlig i renoveringen slik at du får tilrettelagt økt wattbehov og flere stikkontakter. Du er blant annet pålagt å ha egen stikkontakt for hvert faste elektrisk utstyr, slik som kjøleskap, stekeovn, kaffemaskin etc. Komfyrvakt er også svært viktig å montere hvis ikke komfyren allerede har det innebygget.

Maler

Etter dette er det på tide å sparkle og male alle vegger. Skal du gjøre denne jobben selv eller sette det bort? Husk at det meste du velger å gjøre selv vil ta lenger tid.

Gulv

Du må tenke på hvilket gulv du ønsker og hvem som skal utføre jobben. Gulvet du velger bør passe til kjøkkeninnredningen. Det peneste resultatet får du ved å legge gulv før montering av skap. Husk å beskytte gulvet under montering.

3. Montering

Til slutt kommer monteringen av kjøkkenet. Når alt er klargjort vil våre montører komme og montere kjøkkenet ditt. Vanligvis gjøres dette på 2 dager.

Etter at kjøkkenet er på plass vil benkeplaten komme, og vask og koketopp vil finne sin plass. Rørlegger og elektriker kommer for å koble opp. Så er det å flislegge sprutveggen hvis du skal det.

Ditt nye kjøkken er nå på plass!

Skal du renovere kjøkkenet? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjennom hele prosessen. Våre kjøkkenkonsulenter har lang erfaring med å planlegge kjøkken og holde i oppussingsprosjekter.

Bestill tegnetime her

Realiser dine planer

Bestill tegnetime eller hjemmebesøk

Bestill kjøkken tegnetime
Bestill kjøkken hjemmebesøk