Skip to main content

Eik barløsning i fin kontrast

Familien Aaslie tok i 2019 over et hus med kjøkken fra Bærum Kjøkkensenter. Kort tid etter overtakelse installerte de en halvøy for å utvide kjøkkenet og gjøre det mer sosialt. 

Vi ville gjerne ha en kjøkkenøy med overheng hvor det var mulig å plassere stoler, da det ofte blir samlingspunktet når man har gjester. Slik hadde vi det i leiligheten vi hadde før. Vi fikk helt rett, den ble fort samlingspunktet i huset! 

Carine Aaslie

Før

Etter

Som en kontrast og varm detalj, valgte de broløsning i eik som matchet gulvet - helt tidsriktig og klassisk på samme tid. Overhenget gjør det komfortabelt å sitte på stoler inntil øyen, og skaper et samlingspunkt på kjøkkenet.

Broløsningen i tre skaper en fin kontrast og varmer opp det svarte kjøkkenet.

Carine Aaslie
HVA LIKTE DU BEST?
Uten overheng
Med overheng

Kjøkkenet

Modell: Signatur
Farge: NCS 7500
Benkeplate: Laminat fra Horn, 30 mm, Fenix A-720
Overheng: Heltre stavlimt eik 40 mm, behandlet 2 ganger med Osmo dekorvoks 3111 (hvitpigment) med et topplag hardvoks 3062 matt olje, også fra Osmo.

Bilder av Carine Aaslie.
Se flere bilder på Aaslies Instagramkonto: @c_ainterior

Andre eksempler på overheng for kjøkkenøy

Kjøkkenet i dag er ikke hva det en gang var. Nå skal kjøkkenet være et sosialt samlingspunkt, i tillegg til å være et funksjonelt kjøkken. Det er oftere åpning mellom stue og kjøkken, noe som gjør at vi er mye mer opptatt av utseendet på kjøkkenet.

Overheng er populært på kjøkkenøyer eller halvøyer for å skape sosiale soner, samtidig som det ser bra ut. Her kan du være sosial med den som lager mat, barna kan gjøre lekser eller du kan ta en liten pause med en kaffekopp.

Sitteplasser ved overheng

En kjøkkenøy med benkeplate som rammer den inn, gir et eksklusivt og stilrent uttrykk. Her kommer benkeplaten virkelig til sin plass.

overheng silestone

Hvor dypt skal overhenget være

Vi anbefaler mellom 20-30 cm overheng, alt etter hvor mye plass du har. 30 cm er det dypeste du kan ha uten støttebein eller annen støtte. Da har du plass til å sitte komfortabelt inntil øyen.

overheng i stein

Bland materialer

På arbeidsbenken kan du ha benkeplate i for eksempel stein, som tåler utrolig mye og er veldig god å arbeide på, mens du i spisesonen kan ha benkeplate i tre. Det skaper en lun steming og kan være mer behangelig å sitte ved.

overheng heltre

Er du interessert i å se hvilke løsninger vi har for ditt kjøkken? Kom innom butikken eller bestill tegnetime her.

Realiser dine planer

Bestill tegnetime eller hjemmebesøk

Bestill kjøkken tegnetime
Bestill kjøkken hjemmebesøk