Skip to main content

Nytt kjøkken uten å pusse opp alt? Her er våre 7 beste tips

Et nytt kjøkken kan være en stor investering. Det skal være praktisk, funksjonelt, og vare i 20-30 år. Men, trender kommer og går, og plutselig kan du føle at kjøkkenet er litt utdatert, kjedelig eller ikke lenger står i stil med resten av huset.

 Da er det fint å vite at det er mange grep du kan ta uten å pusse opp hele kjøkkenet på nytt! Det skal ikke mye til før helhetsinntrykket er forandret.

Her er våre 7 beste tips til hvordan du kan få et nytt kjøkken uten å måtte bytte ut hele kjøkkenet:

1. Skifte benkeplate

benkeplate steinplate

En benkeplate av naturstein skiller seg ut og gir kjøkkenet nytt liv.

Ett av de virkelig store forandringene du kan gjøre er å skifte ut benkeplaten. Benkeplaten er en stor del av kjøkkenets design. En varm benkeplate av heltre gir en lun og organisk stemning, mens en steinplate med rette kanter kan gi et eksklusivt og mer moderne uttrykk.

Av benkeplater har du svært mange muligheter: heltre, steinplater, laminat, kompositt, keramisk og Corian. I vårt showroom i Grini Næringspark 2 har vi et stort utvalg benkeplater du kan se og ta på.

Les mer om benkeplater her.

2. Skifte fronter / male fronter

Et annet grep som vil utgjøre en stor forskjell er å skifte fronter på kjøkkenet eller male frontene. Har du kjøkken fra Bærum Kjøkkensenter kan du stole på at du kan få tak i akkurat de samme dørene og delene i minst 25 år frem i tid. Dette kan ikke alle kjøkkenprodusenter tilby.

Det som er så fint med en kjøkkenprodusent som oss, er at vi kan alltid skaffe deg de delene du trenger til ditt kjøkken. Vi har ingen modell som går ut av produksjon. Det gjør at du alltid vil få tak i den delen du mangler.

Vektor eik1

Har du tradisjonelt kjøkken og ønsker en renere look, kan du for eksempel bytte til fronter fra vår minimalistiske kjøkkenmodell Vektor.

Er du lei av det hvite kjøkkenet men har ikke råd til å bytte fronter? Da kan det være en løsning å male frontene i en ny og frisk farge. Blå og grønne toner gir en god følelse og passer det meste, men ønsker du å være mer dristig - hva med en dus rosa farge?

3. Male veggene

Noen ganger skal det ikke mer til enn et strøk på veggene for å skape en ny følelse i rommet. Veldig mange har hvite kjøkkenfronter og hvit farge på veggene, noe som kan bli kjedelig i lengden. Heldigvis er det en rask løsning på dette!

Å male veggene på kjøkkenet tar ikke mer enn en helg, og blir du ikke helt fornøyd er det ikke en stor sak å male om igjen. Derfor kan du eksperimentere litt med farger. Duse toner med rosa, gult eller grønt kan friske opp hele rommet og skape en lun stemning. Ønsker du noe mer dramatisk kan du gå for en mørk grå eller blå for å skape kontrast.

Husk å sjekk at fargen vil matche gulvet og benkeplaten. Kanskje kan du også male gulvet med det samme?

4. Ny vask

Er du lei den gamle og slitne stålvasken? Nå kan du få både hvit og svart Bytter du ut benkeplate i samme slengen kan du få vasken underlimt og dermed unngå eventuelle sprekker mellom vask og benkeplate.

Velger du benkeplate i kompositt eller Corian kan du få vasken i samme materiale som platen. Dette skaper en sømløshet og gir et svært eksklusivt uttrykk.

Vektor eik6

5. Nye håndtak

Å bytte ut bare håndtakene på kjøkkenet kan utgjøre en ganske stor forskjell, tro det eller ei! Går du fra svarte håndtak til hvite eller stål vil du mykne opp uttrykket litt. Skarpe hjørner, myke hjørner, knotter, hengsler - valgmulighetene er mange.

6. Bytt ut flisene

Det er ikke alltid du har samme smak i fliser som da du først valgte ut til kjøkkenet. Fliser med mønster eller en sterk farge kan du gå lei av.

Har du lite farger og former på kjøkkenet, kan en utskiftning til flerkantede fliser være noe. Eller hva med fliser i fiskebein?

fliser fiskebein

Fliser i fiskebein med kjøkkenmodell Plan Inframe.

Du kan også fjerne flisene, sparkle og male med en vaskbar maling. Beskytt da gjerne med glassplate i sprutsonen. Vi har også et utvalg herdede glassplater som egner seg til denne delen av kjøkkenet.

7. Ny gardiner, puter eller stoler

Det raskeste og enkleste tipset for et nytt uttrykk på kjøkkenet vil være å bytte ut gardinene og eventuelle puter og stoler i rommet. Her kan du skape helt nye fargepaletter for kjøkkenet. Andre ting som kan byttes ut er vaser, potter og krukker. Ta en tur på loppemarked og se om du finner noe fint som ingen andre har!

Plan Inframe2

Er det nok?

Det er ikke alltid at det holder å bytte ut en farge eller noen kjøkkenfronter hvis kjøkkenet ikke fungerer godt i hverdagen. Vasken er kanskje litt for langt unna komfyren, eller så har du for lite benkeplass. Kanskje du trenger mer oppbevaringsplass. Opplever du dette, er det kanskje på tide å tenke på utbytting av kjøkkenet?

Det er flere ting du ikke vil få hvis du bare velger å fornye det kjøkkenet du allerede har:

  • Bedre løsninger inne i kjøkkeninnredningen som gir smartere oppbevaring
  • Det er ikke sikkert du har plass til å oppgradere hvitevarer
  • Nye, smarte funksjoner som soft close på skuffer og skap
  • Skuffer som tåler mer
  • Du kan ikke flytte på kjøleskap, vask eller komfyr/steketopp

I dag bruker vi kjøkkenet på en annerledes måte enn før. Vi oppholder oss mer på kjøkkenet, og trenger mer arbeidsplass, mer oppbevaring og smarte løsninger som forenkler hverdagen.

Våre kjøkkenkonsulenter har lang erfaring med planlegging og tegning av kjøkken, og her på Bærum Kjøkkensenter lager vi kjøkken på spesialmål, slik at kjøkkenet skal passe akkurat DEG og dine behov!

Les også: Veien til nytt kjøkken - her er hva du må huske på.

Realiser dine planer

Bestill tegnetime eller hjemmebesøk

Bestill kjøkken tegnetime
Bestill kjøkken hjemmebesøk